Kirjautuminen

Jäsenten kirjautuminen on siirtynyt sivuston oikeaan yläreunaan.

 

Paikalla juuri nyt

Paikalla:
  • 7 vierasta
FanClubilaisia yhteensä: 296

merkki

1960-luku

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

1960

26.4. Babitzinien sisarusparven koko kasvaa jälleen yhdellä Annan syntyessä.
10-vuotias Kirka voittaa PM-hopeaa televisioidussa harmonikkakilpailussa Helsingin Kulttuuritalolla sarjassa alle 12-vuotiaat.

 

1961

Kirka aloittaa suomalaisen koulun hänen perheensä muuttaessa vuoden lopulla Maunulaan asumaan (2h+k).

 

1962

Kesällä Kirka ryhtyy Creatures-yhtyeen solistiksi.
Kirkan ensimmäinen laulukeikka Creatures-yhtyeen mukana 1.10. tyttöjen ammattikoulussa Kansakoulukujalla.

Image

 

1964

Ensimmäinen lehtijuttu Kirkasta Iskelmä-lehdessä otsikolla Beatle Kirka. Jutun kirjoitti Christina (Chrisse) Johansson.
Kirkan ensimmäinen TV-keikka 31.12. Creatures-yhtyeen kanssa (ohjelma tuli ulos seuraavan vuoden puolella). Bändi esitti Pasila-go-go -ohjelmassa oman biisinsä Baby I Need You.

 

1966

Jouluna Kirka päättää opiskelunsa seitsemänneltä luokalta.
Kirka esiintyy yhdessä Creatures-yhtyeen kanssa elokuvassa Käpy selän alla. Yhtye esittää kappaletta Where can she be.

 

1967

Image Kesäkuussa ilmestyy Kirkan ensimmäinen single Anna suukko vain / Silloin ihminen kaunein on. Molempien laulujen tekijäparina on Donner/Blom ja äänitteen julkaisee Love Records.
Creatures-yhtye hajoaa, Kirka siirtyy Mosaic-yhtyeeseen, joka hajoaa myös. Tämän jälkeen on vuorossa Islanders-yhtye, jonka kanssa Kirka tekee ensimmäisen keikkansa Vampulassa lokakuussa.

18.10. levytetään Kirkan läpimurtokappale Hetki lyö. Levytyksen jälkeen Kirka lähtee ensimmäiselle kiertueelleen Pohjois-Suomeen - kiertue kestää useita viikkoja. Tuolloin Kirkan suosio nousee hysterian tasolle.

 

 

 

 

 

1968 

Image Maaliskuun puolivälistä toukokuuhun kestää Coca-Colan sponsoroima Syndikaatti tekee suurratsian niminen kiertue, jossa Kirkan lisäksi ovat mukana Danny ja Islanders-yhtye.
Kirkalla on vuoden aikana useita menestyskappaleita: mm. Hetki lyö (tammikuussa Suomen levymyyntitilaston 3.), Leijat (elokuussa 6.) ja Ehkä suukon antaa saan (marraskuussa 5.).

Kesällä Kirka ja Danny kiertävät maata yhteisessä kesäshowssa nimeltä Rock Side Story. Heidän yhdistetty vetovoimansa kaatoi tällöin kaikki mahdolliset yleisöennätykset ja tämä kesäshow onkin ehkä kaikkien aikojen menestynein lavakiertue Suomessa.

Kirka saa Suomen lehtikuvaajat r.y:ltä Vuoden sitruunan moitteena heidän työnsä vaikeuttamisesta. Dannyn määräyksestä Suomessa oli vain yksi henkilö, joka sai ottaa Kirkasta kuvia.

 

 

 

 

1969

Kirka julkaisee ensimmäisen albuminsa Kirka keikalla. Se on myös ensimmäinen Suomessa julkaistu live-LP ja se nousee listaykköseksi Suomessa. Samana vuonna julkaistaa myös toinen albumi nimeltä Kirka.

Image Huhtikuussa Nuorten Muotineuvosto valitsee Kirkan Hopeapeili -lehdessä Suomen parhaiten pukeutuvaksi nuoreksi.

Kirka saa vapautuksen armeijasta vatsavaivojen vuoksi.

Viimeiseen mieheen -kappale nousee Suomen levymyyntitilastossa viidennelle sijalle.

Kirkan ensimmäinen oma kesäshow nimeltä Rock and Roll Circus. Mukana olivat myös Anki, Eero Raittinen ja Okolona River Bottom Band.

Kirka tekee ensimmäisen värillisen musiikkiohjelman Suomessa TV 1:lle. Siinä hän esittää laulun Okolona river bottom band.  

 

Kerro, jos havaitset tiedoissa virheitä tai puutteita.

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks