Kirjautuminen

Jäsenten kirjautuminen on siirtynyt sivuston oikeaan yläreunaan.

 

Paikalla juuri nyt

Paikalla:
  • 10 vierasta
FanClubilaisia yhteensä: 296

merkki

Blogi - lokakuu 2010 / Seppo Kahilainen

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Hyvät kerholaiset!

kahilainenAlla on nettisivuilleni 21.9.2010 tekemäni kirjoitus, jota muokkasin hieman Kirkan nettisivujen blogia varten.

Tänään olisi se päivä, jolloin vähän jännittäisi...

Huomenna olisi se päivä, jolloin ystävämme Kirill Babitzin täyttäisi kuusikymmentä vuotta.

Huomenna tehtäisiin ensin töitä ja sitten juhlittaisiin. Juhlat olisvat näyttävät, mutta silti luontevat - eikä siellä ´pönötettäisi´. Näinhän Kirka olisi sen varmaan halunnut menevän.

Nyt juhlan aattona olisin varmaan  jossakin konserttipaikalla päsmäröimässä järjestelyitä. Ja juhlakalu ei lupauksistaan huolimatta malttaisi olla puuttumatta järjestelyihin. Näinhän se varmaan olisi mennyt.

Mutta näin ei vain ole...

Kirill poistui luotamme noin kolme ja puoli vuotta sitten.

Kymmenen vuotta sitten valmistelimme synttärikiertuetta. Hartwall-Areenalla pidetyn suurkonsertin jälkeen Suuri Hetki-kiertue jatkui hänelle niin mieluisaksi tulleella Viking Cinderellalla. Risteily oli laivalle tehdyn ison uudistusremontin jälkeen ensimmäinen. Myös laivayhtiö piti syntymäpäiväjuhlia suuressa arvossa. Remonttimiehet tekivät pitkäksi venähtäneen remontin viimeisiä silauksia päivän aikana laivan ajaessa Turun telakalta Helsinkiin. Viimeiset matot vedettiiin laivan käytäville tuntia ennen yleisön sisääntuloa. Remppamiesten suoritus oli uskomaton.

Mutta niin olivat juhlatkin...

Laivalle oli kokoontunut Kirkan ystävät, ihailijakerholaiset sekä laaja joukko hänen ystäviään ja sukulaisiaan. Kaikesta aisti, että ihmiset olivat tulleet paikalle juhlimaan hyvän ihmisen synttäreitä. Kaikki halusivat onnitella Kirkaa ja hän nautti aidosti tilanteesta. Ne olivat ikimuistoiset juhlat, niistä jäi hyvä maku.

On yllättävää, miten aika kuluu nopeasti.

Vaikka ylpeyttä pidetään usein kielteisenä luonteenpiirteenä, olkaamme aidosti ylpeitä siitä ajasta, jonka hän antoi meille taiteilijana ja inhimisillisenä ystävänä. Nyt on aika mennä eteenpäin. Kirkan suurena haaveena on ollut perustaa Helsingin Kruununhakaan musiikkiluokka ja hankkia sinne mahdollisimman täydellinen soitinarsenaali. Viisikymppisisten yhteydessä Kirka perusti tarkoitukseen virallisen organisaation, nimeään kantavan säätiön. Vaikka Kirill´n työ jäi kesken, on meidän velvollisuutemme ja kunniamme jatkaa työtä.Ystävänpäivänä 14.2.2008 järjestettiin suuri Kirill Babitzin Tribute -konsertti Hartwall Areenalla. Tuotto antoi tavoitteelle hyvän taloudellisen pohjan.

Siteet Kirkan kumppaniin Paulaan ovat hyvät ja luonnolliset. Yhteyttä häneen tulee pidettyä kuitenkin liian harvoin. Mutta ehkä tapaamiset ovat sitäkin aidompia. Uskon, että näemme viimeistään helmikuun puolessa välissä hiljentyneinä lumisen paaden äärelle.

Olen törmännyt maailmalla liikkuessani useisiin ihailijakerhon jäseniin  -  tapaamiset ovat olleet mieltä lämmittäviä. Muistot elävät ja te kerholaiset olette yksi osa muistojen tillkkutäkkiä - kiitokset Teille...

Usein sanotaan, että aika kultaa muistot. Minusta kuitenkin tuntuu, että Kirka itse oli täyttä kultaa ja hänen muistoaan ei edes aika voi himmetää.

Seppo Kahilainen 

Finnish Danish English Estonian German Latvian Lithuanian Norwegian Russian Swedish
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks